Det har funnits mycket fåglar i mitt liv

När jag tryckte min första konstkatalog så hade jag med en dikt av Elmer Diktonius "Blott de tama fåglarna har en längtan -de vilda flyger."

Vi hade alltid fåglar hemma under min uppväxt i Kortedala.
När den sista av våra fåglar dog så kom min lillasyster hem och sa, det flyger en undulat i svalen...Vi frågade alla i trappan men ingen kändes vid fågeln, så nu hade vi en fågel igen.

När jag flyttade hemifrån så vaknade jag första morgonen med en vild fågel sittande bredvid min säng i rummet. För er som inte har haft en vild fågel i en lägenhet, ni ska veta att den känns större inomhus!

När jag hade en av mina första utställningar på Öland så flög en fågel in i rutan på min vernissage. Den överlevde och flög iväg.
På en annan vernissage, i Lysekil så flög en fågel in i galleriet och den hittade ut igen.

1981 flyttade jag till Floda. Under en stor del av de kommande åren där hade jag en vit Skrattduva i ateljén, den var med mig i mitt skapande och satt ofta på min axel då jag målade. På den tiden var många av mina motiv med en fågel och senare blev det enbart en fjäder....sedan blev det andra nya motiv.

Jag hade en ateljé i Floda (Gamla Garveriet) i slutet av 80-talet och in ett par år på 90-talet. Där målade jag bl.a en stor triptyk ( 3 tavlor bredvid varandra ). Motivet var en känsla av yta, speglingar i en plåtdörr. På dessa dukar hade duvor skitit då jag hade glömt att stänga ett fönster, när jag lämnat ateljén sent en kväll. Jag vart först ledsen när jag kommande dag upptäckte det inträffade men tänkte att det var väl en mening med det, så jag fixerade duvspillet med fixativ. Denna triptyk på 2 X 3 m finns representerad på Göteborgs Konstmuseum sedan mitten av 90-talet ). De på museet vet inte om att de vita "strecken" är fågelskit.

Jag, liksom vissa av mina målningar, hänger ofta på Bommens Restaurang & Bar. En kväll då jag kom dit så kom en av de anställda fram direkt till mig, -det har hänt en olycka med en av dina tavlor! Ok, vadå..har någon målning gått sönder, frågade jag? -Nej, men en fågel kom in i restaurangen...och den sket på din tavla! Ja ja, tänkte jag och så här lär det fortsätta med mina fågelvänner :) Det är ju inga tama fåglar med en längtan, de är ju vilda fåglar som flyger..